Hoe is dat gekomen….

Treffend is het gedicht van Judith Herzberg:

'Hoe is dat gekomen
van altijd komen slapen tot
nooit meer willen zien?'

Genoeg van je ex-partner
Elkaar niet meer willen zien. Een heel normale reactie na echtscheiding. Maar heb je die luxe? De luxe om na echtscheiding je ex niet meer te willen zien? De luxe om te zeggen dat jouw partner zijn ex niet meer in zijn leven moet toelaten? En de ex-partner heeft die luxe ook niet. Niet als er kinderen zijn. Die hebben er nooit voor gekozen.

Reageer je op de ouder of op de ex-partner?
Ouders die reageren als ex-en stellen hun eigen belang boven dat van het kind. Dat is een stevige uitspraak, ik weet het. Maar het klopt toch? Geen van de hierboven genoemde voorbeelden zijn in het belang van het kind. Het zijn reacties van ex-partners die genoeg hebben van elkaar. Niet de reactie van ouders die hun kind het beste gunnen en daarbij hoort ook het mogen liefhebben en omgaan met beide ouders. Het is belangrijk dat ouders en stiefouders het verschil maken tussen gedragingen als ouder en gedragingen als ex-partner.

Worstelen jullie ook met de andere ouder in jullie stiefgezin? Of weet je niet hoe jullie in gesprek moeten komen als ouders/ex-partners? Ik help je graag.

Tips staan in het gratis e-book: “3 geheimen om je stiefgezin te redden”. Op te vragen bij www.stiefmanagement.nl

 

Deze gastblog is geschreven door Marike Smilde van www.stiefmanagement.nl
Wil jij ook een gastblog schrijven, dan horen wij dat graag info@gezondscheidenvoorkids.nl