In het belang van het kind

image-4019796Op deze 6 woorden zou een verbod moeten komen. Een zinnetje wat te pas en te onpas wordt gebruikt. Zeker bij (v)echtscheidende ouders. Uit onderzoek is gebleken dat deze zin geen enkele waarde heeft. Sterker nog, het laait de ruzie in een vechtscheiding steeds op.

Kunnen en durven we af te spreken dat we in het belang van het kind een streep zetten door deze zin?

Als ouder moet je je focussen op de dag van vandaag en op de nieuwe toekomst en dat is al moeilijk genoeg. Het verleden kun je toch niet meer veranderen. Je zult moeten dealen met dit feit. Hard maar waar. Maar een echtscheiding is en blijft een rouwproces. En niet alleen voor jou als ouder.

Kinderen zitten direct in een loyaliteitsconflict en het duurt gemiddeld vijf jaar dat ze de hoop opgeven dat hun ouders weer bij elkaar komen. Zorgvuldig met de emoties van kinderen omgaan staat daarom voorop. Een glas kan half leeg zijn, maar je kunt het ook benaderen als half vol. Dit soort positieve procesdenken, maakt voor een kind pas een wereld van verschil. Count your blesssings als ouder, investeer in het positieve. Zorg voor een goede relatie tussen de beide families en juiste omgangsregeling. Dit doe je niet alleen voor jezelf maar ook voor de lieve opa’s en oma’s en alle andere familieleden, die helaas ook in het rouwproces worden meegetrokken.

Acteer werkelijk ‘in het belang van het kind’ en vanuit onvoorwaardelijke liefde voor je kind.
Henny Knechten

In de lijn Gezond scheiden voor Kids staan het kids centraal en hiermee krijgen ze een stem in de echtscheiding.

Een deel van de opbrengst van het Boek Gezond scheiden voor Kids gaat naar Stichting Michaelson, een steunpunt voor jongeren in psychische nood.